Omega-3 tilpasset deg!

Kroppen lager selv de fleste fettsyrer den trenger, men noen fettsyrer må tilføres via kosten. Disse kalles for essensielle (livsnødvendige) fettsyrer.

Det blir tydeligere for hvert år som går hvor viktig Omega-3-fettsyrer er for kroppens helse og utvikling. I løpet av 85 år med Omega-3-forskning er det flere tusen kliniske studier på at de helsebringende fettsyrene er helt nødvendige for at kroppen skal fungere normalt. Slik det er i dag får de fleste i seg betraktelig mye mer av det anbefalte daglige inntaket av Omega-6, og alt for lite av det anbefalte daglige inntaket av Omega-3. Begge er flerumettede fettsyrer, men de har helt forskjellige funksjoner i kroppen.

Omega-6 som primært er i vegetabilske oljer, frø og nøtter er bra for kroppen, men kan i store mengder virke mot sin hensikt og tilføre kroppen betennelser. Det er derfor viktig å balansere forholdet mellom Omega-6 og Omega-3 for å fungere optimalt i en hektisk hverdag. Øker du inntaket av Omega-3 kan det ha store helsebringende effekter, og det er derfor viktig å gjøre seg kjent med akkurat hvilke fettsyrer som er bra for deg.

Klikk her for å finne ditt Omega-3 produkt

De viktigste Omega-3 fettsyrene heter EPA og DHA.

Selv om de er i samme kategori er det noen forskjeller på hvilke funksjoner de utfører i kroppen. Det er først og fremst EPA og DHA som har de store helsebringende effektene, og som det foreligger flest kliniske studier på. Gir du kroppen din nok EPA og DHA har det en dokumentert positiv påvirkning på blant annet hjerte, hjerne, syn, ledd og blodårer, så lenge man får i seg nok mg per dag. I den store sammenhengen kan derfor EPA og DHA hjelpe oss med å leve både bedre og lenger.

Fettsyrene får man naturlig i seg ved å spise fet fisk som makrell, sild, laks og ørret, men for å oppnå en god helsemessigeffekt må man opp i forholdsvis store mengder. At vi nå får i oss mer enn nok Omega-6 enn det vi gjorde tidligere, bidrar også til at Omega-3 inntaket må økes for å oppnå riktig balanse mellom disse fettsyrene. Omega-3 som kosttilskudd kan derfor være til god hjelp for å oppnå ønsket effekt.

Å tilføre disse stoffene til ditt daglige kosthold er spesielt viktig under graviditet for å sikre en sunn utvikling hos både mor og barn. Lar du Omega-3 bli en naturlig del av oppveksten, vil barnet ha tilgang til byggesteinene som legger grunnlaget for læring og et sterkere og sunnere hjerte.

Gode Omega-3-fettsyrer kan også bidra til å bremse aldringsprosessen og gjøre plager som kan oppstå når man blir eldre mindre. Fettsyrene kan ha en positiv effekt på hjerte, ledd, hukommelse, syn, blodårer og humør, og det er ubestridelig at disse faktorene er ekstremt viktige for å kunne ha en sunn og aktiv pensjonisttilværelse.


I mellom barndommen og pensjonisttilværelsen er disse fettsyrene også essensielle, og om du ønsker å bidra til å forbedre hjernen, synet, humøret, ledd, hjerte eller musklene er de gode fettsyrene viktige støttespillere. Om du ønsker å oppnå treningsmål, ha bedre hukommelse, få bedre humør, bedre hjertehelsen, bli mykere og mer fleksibel, få bedre syn eller rett og slett bli sunnere, ja da kan EPA eller DHA være en sterk bidragsyter.

Det er essensielt å få i seg rikelige mengder med EPA og DHA i alle faser av livet, de fleste Omega-3-produktene på markedet har et relativt lavt innhold av disse gode fettsyrene. Med Norwegian Purity-serien får du produkter som er skreddersydd for akkurat ditt behov, og alle produktene inneholder nok EPA og DHA for å gi en god helsemessig effekt, slik du får det du trenger for å bygge et godt og sunt liv!

 

Klikk her for å finne ditt Omega-3 produkt

Norwegian Purity Nettbutikk