Omega-3 tilpasset deg!

Hva er Omega-3 fettsyrer?

Omega-3 er betegnelsen på flerumettede fettsyrer. De viktigste Omega-3 fettsyrene er alfalinolensyre (ALA), icosapentaensyre (EPA) og docosahexaensyre (DHA). EPA og DHA finner vi hovedsakelig i marine fettsyrer som laks, makrell, ørret, sild, ansjos og sardiner, mens ALA er Omega-3 fettsyre som kommer fra vegetabilske kilder, som for eksempel linfrøolje, rapsolje, soyaolje, valnøtter og gresskarfrø. Omega-3 har blitt forsket på i mange år og har vist seg å ha mange fordeler både når det kommer til helse og kognitiv funksjon. Helsemyndigheter anbefaler at man skal ha i seg mellom 1 og 2 gram Omega-3 om dagen, noe som for mange er langt over daglig inntak.


Hva er forskjellen på Omega-6 og Omega-3?

Både Omega-6 og Omega-3 er det man definerer som essensielle fettsyrer, men det finnes betydelige forskjeller på de. Omega-6 kan man få i seg fra en rekke kilder som brød, egg, nøtter og vegetabilske oljer, mens Omega-3 derimot kan inntas fra marine kilder som fisk, krill og alger. Slik det er i dag får mange i seg mer enn nok Omega-6, mens Omega-3 inntaket er ofte under det helsemyndighetene anbefaler. Dette kan gjøre at kroppen kommer i ubalanse og at man lettere får betennelser og andre plager. Det anbefalte forholdet mellom disse fettsyrene er 5:1(iflg NIFES, Nasjonalt Institutt for ernærings- og sjømatforskning).


Får man i seg nok Omega-3 i sitt daglige kosthold?

Man kan få i seg nok Omega-3 i sitt daglige kosthold, men i de fleste vestlige land har den moderne dietten ikke nok av disse svært viktige fettsyrene. Skal man klare å ha riktig inntak av Omega-3 må man enten legge om dietten betraktelig eller benytte seg av et høykvalitets kosttilskudd for å regulere inntaket.


Hvilken type olje er Norwegian Purity sine produkter laget av?

Våre produkter er laget av olje utvunnet fra ansjos og sardiner fanget i sjøen utenfor Peru, og kommer bare fra fiskeleverandører som er medlem av Friend of the sea. I Sør-Amerika har fiskebestanden et høyt innhold av Omega-3 og vår hovedleverandør, Austral Group S.A.A, var det første Sør Amerikanske fiskeriselskapet som ble FOS sertifisert når det gjelder fiskemetoder og krav til bærekraftighet. Hele prosessen blir strengt kvalitets kontrollert og Norwegian Purity kan spore oljen helt tilbake til fisken.


Hva er kapselen laget av?

Kapslene vi bruker er laget av gelatin fra okse. De er dokumentert Halal og Kosher godkjente.


Har produktene til Norwegian Purity dokumentert effekt?

Fettsyrene EPA og DHA, som er hovedvirkestoffene i Norwegian Purity sine produkter, er blant de best dokumenterte næringsmidlene i verden i dag. Les mer på hvert enkelt produkt om hvor mye EPA eller DHA som må til for å oppnå dokumentert effekt. Det tar uansett en viss tid før man vil merke fordelene ved Omega-3, da dette avhenger av blant annet hvilken fettsyrebalanse du har når du starter. Vi anbefaler at du tar Omega-3 daglig i minimum 3 mnd. for å se hvilken effekt det kan ha på din kropp.


Har Norwegian Purity sine produkter blitt eksternt testet for renhet og kvalitet?

For deg som kunde, våre samarbeidspartnere og vår egen trygghet, kvalitetssjekkes alle våre produksjoner hos Informed-Sport. Informed-Sport er et engelsk selskap som tester helsekostprodukter og kjører de gjennom et sertifiseringsprogram. Dette gir trygghet til deg som forbruker og konkurrerende utøvere, da alle våre produksjoner regelmessig vil bli testet for forbudte stoffer og er produsert etter strenge kvalitetsstandarder. Før oljen blir kapslet går den gjennom strenge kvalitetskontroller, under medlemskap av GOED, Friend of the Sea, REACH og GMP, som igjen gir et sterkt kvalitets grunnlag under hele prosessen. Dette sikrer deg som forbruker en av de høyeste kvalitetene på verdensmarkedet i dag.


Kan man være trygg på at produktene er fri for giftstoffer og tungmetaller?

Norwegian Purity har kun rene oljer som ligger under de industristandarder som er satt for måling av miljøgifter. Det er også satt strenge regler for transfett og oksidativt biprodukter. For fjerning av miljøgifter begynner prosessen med råolje av meget høy kvalitet. Etter raffinering av oljen, brukes det effektive renseprosesser som fjerner eventuelle miljøgifter. Molekylær destillasjon anvendes deretter for konsentrasjonen av fettsyrene. Det er satt maksimale spesifikasjonsgrenser for oksidative forbindelser (Totox).

Totox er en viktig indikator på oljens generelle kvalitet, og lave totox verdier betyr at man unngår dannelsen av frie radikaler som igjen kan skade cellene i kroppen.

For et høykvalitets produkt er det viktig med lave temperaturer. Våre oljer går gjennom en enzymatisk behandlingsteknologi for å muliggjøre en mild behandling av oljen under et lag av nitrogen. Ved lukkede systemer og lagring under nitrogen lag, sikres oljen for minimal eksponering for oksygen under bearbeiding. Det følger hele tiden en kvalitetssikring som er i samsvar med GMP (Good Manufacturing Practice), API (Active Pharmaceutical Ingredients) og andre forskrifter for produksjon av marine Omega-3 fettsyrer, inkludert HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point).


Hva er forskjellen på tran og Norwegian Purity sine Omega-3 kapsler?

Tran er laget av fiskeolje fra leveren til fisken, mens våre Omega-3 kapsler er laget av fiskeolje fra hele fisken. Har man spesielle plager er det kliniske studier på at man må opp i et høyere nivå av EPA og DHA enn hva man får i en spiseskje med tran. Da tran også inneholder D-vitamin begrenser det seg for hvor mye tran man kan ta, da kroppen ikke skiller ut D-vitamin om den får for mye.


Hvordan kontrollerer man at produktene er ferske?

Norwegian Purity har ingen store lagre for å få ned kostnadene rundt produksjon. Våre produkter blir derfor ikke lagret lenge hos oss før de blir sendt videre. Vi produserer våre produkter når vi får inn bestillinger, slik at produktene alltid er så ferske som mulig når de går ut til kunde. Vi tester også alle våre produksjoner hos Informed-Sport for å få bekreftet at kvaliteten er slik du som kunde kan forvente. Ønsker du å teste om produktet vårt er ferskt, kan du bite hull på en av kapslene og dersom du får en sterk og gammel fiskesmak kan du sende oss produktet i retur innen 2 uker. Vi sender deg et nytt tilsvarende produkt uten ekstra kostnad etter å ha analysert produktet. Les mer under betingelser.


Er det trygt for barn å ta Omega-3-kapsler?

Vi vil ikke anbefale at små barn inntar kapsler, dette er primært på grunn av faren for å sette kapselen i halsen. Det er ingenting i innholdet som tilsier at barn ikke skal ha i seg Omega-3, tvert imot er Omega-3 essensielt når det kommer til å legge grunnlaget for læring, muskel- og vevsbygging og generell utvikling.


Er det trygt å innta Omega-3 under graviditet?

Vi vil på det sterkeste anbefale gravide å innta Omega-3 under graviditeten. Fettsyrene er essensielle for å bygge hjerne, øyne og vev. Omega-3 bidrar til å gi barnet en best mulig start på livet. Den dokumenterte effekten oppnås med et daglig inntak av DHA på 200 mg i tillegg til det anbefalte daglige inntaket av Omega-3 fettsyrer for mor, dvs. 250 mg EPA eller DHA. Man må derfor opp i minimum 450 mg EPA/DHA hvor minimum 200 mg må være DHA til barnet. Snakk med en lege dersom du trenger en høyere dosering utover dette. Norwegian Purity Start er spesielt sammensatt for deg som er gravid eller ammer og den inneholder ingen tunfisk.

Hva er forskjellen på EPA og DHA?

EPA og DHA som er de to viktigste Omega-3-fettsyrene har forskjellige funksjoner for kroppen, det er derfor viktig å få i seg begge to.

EPA er svært viktig for å dempe cellulær inflammasjon (betennelse) i kroppen. Mangelen på EPA har også vist seg å kunne utvikle mentale sykdommer, hjerteproblemer, dysleksi, samt ledd og skjelettplager. Derfor er et tilfredsstillende opptak av EPA viktigere og viktigere jo eldre man blir.

DHA er svært viktig i utviklingen av hjerne og vev, det er derfor anbefalt å få i seg rikelig av denne i barndom og under graviditet. DHA blir heller ikke noe mindre viktig med alderen da denne fettsyren har vist en god effekt på utvikling og opprettholdelse av syn og hukommelse, som vi alle vet trenger hjelp for å holde seg ved like når man blir eldre.

Ved symptomer på noen av plagene nevnt ovenfor anbefaler vi at du kontakter en lege. Selv om det er påvist en effekt av Omega-3 på disse områdene er det alltid viktig at du konsulterer med helsepersonell når det gjelder sykdommer og sterke plager.
 

Hvorfor har dere så mange forskjellige produkter?

Da EPA og DHA kan ha forskjellig positiv virkning, har vi valgt å lage flere spesialtilpassede produkter som skal gjøre det enklere for deg å velge et riktig produkt.

Syns du det er vanskelig å velge et av produktene våre, ber vi deg ta kontakt med oss slik at vi kan hjelpe deg å finne et produkt som kan passe deg.


Hvilket av produktene til Norwegian Purity skal jeg velge?

Da EPA og DHA kan ha forskjellig positiv virkning har vi valgt å lage flere spesialtilpassede produkter som skal gjøre det enklere for deg å velge et produkt som kan hjelpe deg til en bedre hverdag. Et eks. er at EPA kan hjelpe mot å bekjempe betennelser, mens DHA kan hjelpe til med å bedre hukommelsen. Da EFSA anbefaler å ikke ta mer enn 5 g EPA/DHA per dag, er det derfor viktig at du får mest av den fettsyren som bidrar til det du måtte ønske.

Syns du det er vanskelig å velge et av produktene våre, ber vi deg ta kontakt med oss slik at vi kan hjelpe deg å finne et produkt som kan passe deg.

 

Hvor mange kapsler med Norwegian Purity er det i en dagsdose?

Det kommer litt an på hvilket produkt du velger, hvor mye fisk du spiser og hvor sterke plager du har. Du vil i en kapsel få 700 mg Omega-3 fettsyrer, noe som er 300 mg under det helsemyndighetene anbefaler. Men da har ikke helsemyndighetene tatt noen vurdering på den forskjellige virkningen av EPA og DHA. De tar kun utgangspunkt i hva Omega-3 kan gjøre for kroppen generelt.

Spiser du fisk 2 - 3 ganger i uken kan det være nok for deg og ditt behov og bare ta 1 kapsel per deg. Spiser du lite eller ingen fisk i løpet av en uke vil vi anbefale deg og starte med minimum 2 kapsler per dag. Øk heller med 2 kapsler per dag dersom du ønsker bedre effekt, men la det gå minimum 3 uker for å se hvordan effekt fettsyrene kan ha på din kropp og om du trenger flere kapsler per dag.

Vi forholder oss til EFSA sine anbefalinger om ikke å ta mer enn 5 g EPA/DHA per dag. Dette tilsvarer 7 kapsler med Norwegian Purity Omega-3 og er et for høyt inntak for de fleste.

Når det gjelder Norwegian Purity Start så anbefaler vi ikke mer enn 2 kapsler per dag, for å være på den sikre siden. Ta kontakt med oss dersom du skulle være usikker.


Er det farlig å få i seg store mengder Omega-3?

Det er ikke farlig å få i seg for mye Omega-3, men vi forholder oss til EFSA sine anbefalinger om ikke å ta mer enn 5 g EPA/DHA per dag. Dette tilsvarer 7 kapsler med Norwegian Purity Omega-3 og er et for høyt inntak for de fleste.


Kan man ta Omega-3 med blodfortynnende medisiner?

Omega-3 kan gjøre blodet tynnere, så vi anbefaler alle som går på blodfortynnende medisiner å rådføre seg med lege dersom de ønsker å starte eller slutte med et kosttilskudd.

 

 


Kan jeg ta Norwegian Purity sine produkter dersom jeg er allergisk?

Fiskeoljekapslene våre er laget av gelatin fra okse. Fiskeallergi skyldes at man reagerer på et protein (allergen) i fiskemuskelen. Det har ikke blitt avdekket rester av protein i fiskeoljen, så vi tror det er lite sannsynlig at våre produkter vil utløse en allergisk reaksjon. Vi anbefaler allikevel at du prøver produktet i samråd med lege, da vi ikke ønsker å ta på oss et evt. ansvar dersom det skulle oppstå en allergisk reaksjon.


Klikk på bildet under for å finne ditt Omega-3 produkt 

Norwegian Purity Nettbutikk

Kontakt oss